Deschiderea festivă a Filialei România de Vest a Asociației de Limba Germană (Gesellschaft für deutsche Sprache, Wiesbaden/Berlin)

În data de 15 aprilie va avea loc deschiderea festivă a Filialei România de Vest a Asociației de Limba Germană (Gesellschaft für deutsche Sprache, Wiesbaden/Berlin).

În cadrul ceremoniei de deschidere Prof. Dr. Elisabeth Knipf-Komlósi (titularul premiului Jacob și Wilhelm Grimm al Serviciului German de Schimb Academic) va susține o prelegere cu titlul „Dynamik im Wortschatz und die Varietätenfrage im Gegenwartsdeutschen” (Dinamica în vocabular și varietățile limbii germane contemporane).

Data și locul festivității: 15 aprilie 2019, ora 16.00, Universitatea Creștină Partium, clădirea nouă, str. Sulyok István nr. 14−16, sala amfiteatru.

Intrarea la festivitate, care se va ține în limba germană, este gratuită.

În cadrul deschiderii, participanților li se va oferi posibilitatea de a deveni membri ai Filialei GfdS România de Vest (cotizația anuală: 25 RON). 

Organizatorii îi așteaptă cu mult drag pe iubitorii limbii germane.

West Plakat Gfds 1

Asociația de Limba Germană (GfdS) este o asociație susținută de către landurile federale germane și de către guvernul german, al cărei scop este cercetarea, păstrarea și consolidarea statutului internațional al limbii germane.

Asociația de Limba Germană (GfdS) a înființat în întreaga lume 101 de filiale, dintre care 57 funcționează în străinătate. Până în prezent în România a funcționat o astfel de filială numai în București. A doua filială GfdS se deschide în Oradea.

forrás: germanistik.partium.ro