A Német Nyelvi Társaság (Gesellschaft für deutsche Sprache – Wiesbaden/Berlin) Nyugat-Romániai Fiókszervezetének ünnepélyes megnyitója

Április 15-én megnyílik Nagyváradon a Német Nyelvi Társaság (GfdS) második romániai fiókszervezete.

A német nyelvű ünnepélyes megnyitó keretében Prof. Dr. Knipf-Komlósi Erzsébet, az Eötvös Loránd Tudományegyetem nyelvész professzora, a Német Akadémiai Csereszolgálat Jacob és Wilhelm Grimm-díjának birtokosa, előadást tart Dynamik im Wortschatz und die Varietätenfrage im Gegenwartsdeutschen (Nyelvi változatosság a szókincsben és a mai német nyelv változatai) címmel.

A megnyitó időpontja: 2019. április 15-e, 16:00 óra

Helyszín: a Partiumi Keresztény Egyetem amfiteátruma (új épület, Sulyok István u. 14−16.).

A megnyitót követően a résztvevőknek lehetőségük nyílik belépni a Német Nyelvi Társaság Nyugat-Romániai Fiókszervezetébe. (Éves tagdíj 25 lej.)

Az ünnepélyes megnyitón való részvétel ingyenes.

A szervezők szeretettel várják a német nyelv kedvelőit.

West Plakat Gfds 1

A Német Nyelvi Társaság (GfdS) a Német Szövetségi Tartományok Kultuszminisztereinek Állandó Konferenciája (KMK) és a német kulturális államminiszter által fenntartott szervezet, amelynek célja a német nyelv kutatása, ápolása és nemzetközi státuszának erősítése. A GfdS világszerte 101 fiókszervezetet alapított, ebből 57 külföldön működik.

A fiókszervezetek évente két alkalommal német nyelvvel kapcsolatos vendégelőadásokat szerveznek. Romániában eddig csak Bukarestben működött GfdS-fiókszervezet.

 

forrás: germanistik.partium.ro