PÁLYÁZAT

nemzetközi tudományos konferenciákon, művészeti fesztiválokon és kiállításokon való részvétel támogatására - 2020

A Kutatási Programok Intézete (KPI) pályázatot hirdet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE), valamint a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) főállású oktatói számára nemzetközi konferenciákon, fesztiválokon illetve művészeti kiállításokon való részvétel támogatására.

A pályázat célja az erdélyi magyar magánegyetemi hálózat keretében született kutatási eredmények és művészeti alkotások nemzetközi szinten való bemutatása, ismertté tétele, az oktatók szakmai előmenetelének támogatása, illetve a nemzetközi szakmai kapcsolatok bővítése.

Pályázni lehet 2020. március 1. és december 31. közötti időszakban megrendezésre kerülő, rangos nemzetközi konferenciákon, művészeti fesztiválokon és kiállításokon való részvételre.

A támogatás részvételi díjra, utazási, valamint szállásköltségre fordítható.

A maximálisan megpályázható összeg 2500 RON.

Minden oktató csak egy konferencián vagy művészeti rendezvényen való részvételre nyújthat be pályázatot.

A nyertes pályázó a támogatatást kizárólag a pályázatban megjelölt és a Tudományos Tanács által jóváhagyott rendezvény költségeinek fedezésére használhatja fel.

A pályázók köre

Pályázhatnak a Sapientia EMTE, valamint a PKE főállású, aktív, tudományos fokozattal rendelkező oktatói. Nem nyújthatnak be pályázatot azok az oktatók, akiknek a 2019-es részvételi beszámolóját vagy pénzügyi elszámolását az Intézet nem fogadta el.

A támogatás feltételei

  • a pályázó a pályázati anyagban megjelölt, rangos tudományos vagy művészeti rendezvényen tartson előadást, mutasson be posztert, saját vagy az egyetem keretében született művészeti alkotást;
  • a pályázó a vonatkozó nyilvános dokumentumokon (programfüzetben, reklámanyagokon) tüntesse fel az egyetem nevét;
  • határidőre juttassa el az Intézethez a szakmai és a pénzügyi beszámolót.

A pályázás módja

Pályázni a KPI-2020 KONF, vagy a KPI-2020 MŰV   űrlapok kitöltésével lehet.

A pályázat benyújtásának kizáró jellegű feltétele, hogy a pályázók feltöltsék adataikat a KPIOR online nyilvántartási rendszerbe és aktualizálják ezeket.

A pályázathoz csatolni lehet egyéb mellékleteket is, amelyeket a pályázó a rendezvényen való részvétele szempontjából fontosnak tart (meghívó, kivonat elfogadásának igazolása stb.). A pályázatot kizárólag elektronikus úton (doc, docx vagy pdf formátumban) kell benyújtani, a kpi@kpi.sapientia.ro címre kell elküldeni.

 

Pályázási időszak: 2020. január 24–február 10., 16.00 óra

A beérkezett pályázatokat a Tudományos Tanács bírálja el.

 

A finanszírozás módja utófinanszírozás; a költségek térítése a pályázatban megfogalmazott tudományos/művészeti tevékenység teljesítése után történik. A költségekre vonatkozó eredeti számlákat és bizonylatokat a rendezvényt követő 15 napon belül kell eljuttatni az Intézethez. A támogatást elnyert pályázó a konferenciát/művészeti rendezvényt követő 15 napon belül köteles rövid (1-2 oldal terjedelmű) beszámolót készíteni az Intézet számára. A beszámolót is elektronikus úton kell elküldeni a KPI e-mail címére.

 

A beszámolóhoz kötelező módon csatolni kell a konferencia programját (elektronikusan), illetve a művészeti rendezvény kiadványát, amelyben szerepelnie kell a pályázó nevének előadóként, társelőadóként vagy alkotóként.

 

Figyelem! A késve küldött (15 napos határidőt meghaladó), nem az elszámolási útmutató szerint összeállított vagy a hiányos elszámolásokat és beszámolókat az Intézetnek nem áll módjában elfogadni. Következésképpen az adott konferencia/művészeti rendezvény költségeit az Intézet nem téríti meg.

 

Az elszámolási útmutató letölthető a KPI, valamint az egyetemek honlapjáról.

 

További információk a kpi@kpi.sapientia.ro e-mail címen, illetve a 0364-401454-es telefonszámon kérhetők munkanapokon 8–16 óra között.