13. FILMTETT-WORKSHOP

A Filmtett Egyesület 13. alkalommal hirdeti meg nyári filmes alkotótáborát. Idén először két részre osztottuk a pályázati időszakot: most csak a forgatókönyvíró-rendező csoport számára írunk ki pályázatot, amelynek 8 nyertesét szeretnénk egy ingyenes forgatókönyv-fejlesztői gyorstalpalóval segíteni filmje előkészítésében.

filmtet

forgatókönyv-fejlesztő hosszúhétvégét május 1. és 4. között tartjuk Tusnádfürdőn, két mentora Maruszki Balázs forgatókönyvíró, a Magyar Nemzeti Filmalap filmtervfejlesztő csapatának tagja, valamint Szekeres Csaba, az MTVA rendezője, forgatókönyvírója lesz.

 

A filmtervek idei témája a hinta, ehhez a motívumhoz kell a fogalom bármilyen szorosabb vagy átvittebb értelmében kapcsolni a forgatókönyveket. Részletek itt: http://www.filmtett.ro/hinta

 

A 8 közül 4 rendező lehetőséget kap arra, hogy filmjét a többi táborlakóval együtt dolgozva és tanulva (és szórakozva) leforgassa a 13. Filmtett Workshop keretében. A végcél az, hogy a július 28. és augusztus 8. között Nyárádszentlászlón zajló alkotótábor utolsó estéjére a hinta vezérmotívum alapján egy szkeccsfilm álljon össze.

 

A pályázat határideje: 2014. február 28.

 

A teljes pályázati felhíváshttp://www.filmtett.ro/workshop/13-filmtett-workshop-nyaradszentlaszlo-2014-julius-28-augusztus-8

 

A tábor további csoportjainak a meghirdetése márciusra várható. A workshop szerkezete alapvetően változatlan lesz, jelenleg a csoportvezetőkkel egyeztetünk.

forrás: kmt.partium.ro