Média workshop a Partiumi Keresztény Egyetemen

a PNRR projekt keretén belül

2023. október 25 és 26. között a székelyhídi “Petőfi Sándor Elméleti Líceum” X. Média osztályos diákjai, akiknek már van előzetes tudásuk a médiatartalmak gyártásában (fotó, videó) Média workshopon vettek részt egyetemünkön. A kétnapos interaktív foglalkozás két részből állt: egy fotó-műhelyből, amit Lőrinczi Inez tanárnő vezetett, és egy animációs műhelyből, melynek vezetője dr. Bodoni Dombi Tünde tanárnő volt.

Untitled 1 01

A workshop során a hozzánk ellátogató diákok csoportos és egyéni munkákban, feladatokban vettek részt. Készültek storyboard-ok, zoetrope mozgáspróbák, GIF animációk és Stop Motion alkotások. Mindezek mellett a diákok kipróbálták a stúdiófotózást és az animációkészítés néhány munkafázisát egyaránt. Idén az egyetem Képzőművészet szakának több területén is a fő tematika a víz volt, ehhez igazodott a workshop is, hangsúlyt helyezve a történetmesélésre.

Untitled 1 03

A tavalyi évben a PNRR projekten belül a Partiumi Nyelvközpont angol nyelvű gyerekfoglalkozásokat szervezett a Felix Gyermekotthon bentlakói és a nagyváradi gyermekek számára. Idén, a projektnek köszönhetően, a székelyhídi iskola Média osztálya tudással gazdagodhatott, ugyanakkor betekintést nyerhetett az egyetemi közegbe.

A Partiumi Keresztény Egyetem továbbra is arra törekszik, hogy jó kapcsolatot ápoljon a társadalommal, a helyi közösségekkel, partnere legyen az iskoláknak, gyermekotthonoknak egyaránt.

Untitled 1 02

 

Untitled 1 01Untitled 1 02Untitled 1 03Untitled 1 04Untitled 1 05Untitled 1 06