PKE oktatói és hallgatói a budapesti TEDx-en

Az idei TEDxDanubia rendezvényre 2017. május 4-én került sor Budapesten, témája: Egyedül és Együtt.

Ebben az évben Dr. Maior Enikő dékán asszonynak köszönhetően 30 oktató és hallgató látogathatott el egyetemünkről a TEDxDanubia rendezvényre, Budapestre. Azért volt erre lehetőség, mivel oktatónk már néhány évvel ezelőtt bekapcsolódott ebbe a programba és most, már mint egyik irányítója volt jelen a TEdx Conversation beszélgetésnek.  Az általa vezetett társalgás témája: Életen át tartó tanulás.

Sokoldalú, érdekes, inspiratív. Talán ezek a legmegfelelőbb szavak, melyekkel a Partiumi Keresztény Egyetem oktatói és hallgatói jellemezhetnék budapesti napjukat. Fantasztikus világ az, ahova betekintést nyerhettek a résztvevők és ha csak egy kicsit is, de részesei lettek annak a különös világnak.

De mi is az a TED?

A TED egy olyan különleges konferenciasorozat, ahol gondolatébresztő és egyben szórakoztató előadásokat hallhatnak a résztvevők. Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni! Ez a TED jelszava és ebben volt része mindannyiunknak.

A konferencia célja, hogy az élet különböző területeiről összesűrítse az ország és a régió legizgalmasabb, leginnovatívabb gondolkodóit és alkotóit, akiknek – és akik által a közönségnek is – lehetősége van gondolataik megosztására, új területek  felé nyitására és az új ötletekből való merítkezésre.

A 2017-es rendezvényre a budapesti Művészetek Palotájában került sor, nagyjából 1300 résztvevővel. Három fő szekcióban tartották az érdekesnél érdekesebb előadásokat: Valószínűtlen születések, Megválaszolatlan kérdések, A remény racionalitása. A szekciók között hosszas kávészünetek adtak lehetőséget az ismerkedésre és a további eszmecserékre.

TEDx Conversation a PKE-n!

Nem ez volt az első alkalom, ahol a PKE betekinthetett a TED varázslatos világába, ugyanis Dr. Maior Enikő tanárnő szervezésében konferencia beszélgetésekre került már sor pár alkalommal az egyetemen.

tedxtedx Me