Nagyváradra látogat a több mint 40 éves hagyománnyal rendelkező debreceni Alföld Színpad.

2018.december 14-én, este 19.00 órától a Partiumi Keresztény Egyetem Dísztermében megtekinthető Instant című előadásuk.

Az Alföld Színpad az Instant című produkciót - Társas játék, közösségi térben - műhelymunkák során, improvizálásokból állította össze. Az előadás egy kérdést jár körül: hogyan sikerül a fiatal korosztálynak a "legfontosabb program" végig járása, a párválasztás. Mindezt úgy, hogy két ember érzelmi kapcsolata közé befészkelődik egy technikai eszköz, egy műanyag médium, az okostelefon?

A játékból kiviláglik a kapcsolatteremtésre való ősi vágy. Jelen van örökké, de az ahhoz vezető eszközök elvesztek valahogy az evolúció során. Aminek eredményeképp maroknyi eszközbe szorult a kommunikáció, s abból bizony kimaradt a mimika, a sóhaj, a hanglejtés, a szembenézés bátorsága, és emiatt a tett együttérzésből fakadó korlátja. A műben épp úgy nincs megoldás, mint az egy generációval idősebbek fejében. A közösségi oldalak zárt világa veszélyes, beláthatatlan terep számukra.

A társulatról és a játékról bővebben itt olvashatnak: http://alfoldszinpad.hu/, http://www.haon.hu/kikozosito-kozossegi-ter/3335133.

A belépődíj 10 lej.

instant10