Határtalan interakció

Október 28. és 31. között egyetemünk adott otthont a Határtalan interakció elnevezésű programnak, melynek során a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a PKE hallgatói közös tehetséggondozó képzésen vettek részt. 

Az NKE részéről 15, míg a PKE részéről 10 – tehetséggondozásban már részt vevő – szakkollégiumi hallgató munkálkodott együtt a pár nap során. A képzés törzsanyaga olyan foglalkozásokból állt, amelyek a hallgatók szakmai, illetve tudományos pályáján hasznosítható készségek fejlesztését célozták. A fiatalok az NKE Közigazgatástudományi, illetve a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karáról érkeztek, míg a PKE részéről a Bölcsészettudományi és a Művészeti Karról csatlakoztak diákok.

A készségfejlesztő foglalkozásokat régióismereti képzés egészítette ki, melynek keretében a résztvevők a Partium történetéről, kultúrájáról és közigazgatásáról, valamint Nagyváradnak és Aradnak a magyar történelemben és kultúrában betöltött szerepéről szereztek ismereteket.

A képzési modulokban szereplő feladatok sokszínűsége biztosította az élményeken alapuló tapasztalati tanulás lehetőségét, emellett pedig elősegítette a résztvevők közötti kapcsolatépítést is.

A Határtalan interakció projekt célja a határon át ívelő tehetséggondozó program megvalósítása, széleskörű intézményi együttműködés kialakítása, a hallgatók közötti információcsere biztosítása, valamint határon átnyúló szakmai és emberi kapcsolatok kialakítása és megalapozása.

Dsc 0510Dsc 0607Dsc 0613Dsc 0625Dsc 0685Dsc 0698Dsc 0778Dsc 0488