FIX FLUX – Szentendrén a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatóinak munkái

Idén ünnepli 15 éves fennállását a Partiumi Keresztény Egyetem Képzőművészet szaka. Ennek alkalmával nyílik az Art Capital Képzőművészeti Fesztiválon, Szentendrén, a Ferenczy Múzeumi Centrum – MűvészetMalom-ban június 9-én a FIX FLUX című tanszéki kiállítás.

Az Art Capital nemzetközi program keretén belül 24 kiállítás, 52 program és 136 művész mutatkozik be. 

A PKE Képzőművészet Szak diákjai tárlatának az anyaga a reklámgrafika szakirány témái által megihletett munkákból alakult ki. A tervezőgrafika, a képregény, tipográfia, kreatív gyakorlatok, termékreklám témakörei szolgáltattak ihletforrást a diákoknak.

A munkák között megtalálhatjuk a szép és a rút fogalmait felölelő munkákat, amelyekben az esztétikai kategóriák figyelemfelkeltő elemekként operálnak a plakátokban és a vizuális kommunikációban egyaránt. Ezek mellett illusztrációkísérletek, installációszimulációk, gyönyörű alkotások a betűcsalád tervezés terén, plakátsorozatok, infógrafikák és még rengeteg igényes kivitelezésű, egyedi módon kreatív alkotás kerül kiállításra.

 Végigjárva a kiállítótermeket, a látogatókat rengeteg igényesen kivitelezett fiatalos, kreatív és meglepő alkotás várja. Olyan alkotások, amelyek hűen tükrözik a Reklámgrafika képzés szellemiségét, innovatív és kreatív voltát éppúgy, mint a magas szintű szakmai ismereteket.

KURÁTOR: Bartha Sándor

A kiállítás egy pillanatot rögzít abból az élet-oktatás-munka-művészet folyamatból, fluxusból, amely immár 15 éve zajlik a Partiumi Keresztény Egyetem képzőművészeti szakán. Az itt látható alkalmazott és autonóm művészeti alkotások a *fluxus* szellemiségéhez híven hirdetik az élet és művészet közötti határok lebontásának szükségességét. A látogatók plakátokat, kiadványterveket, tipográfia-gyakorlatokat, illusztrációkat, betűterveket, könyvobjekteket, installációkat és installációterveket tekinthetnek meg.

A tárlat egy ígéretes nemzedék bemutatkozása egy fontos – ám Magyarországon kevéssé ismert – alkotói műhely keretében, melyet olyan kitűnő művészek működtetnek, mint Ujvárossy László vagy Ütő Gusztáv.

 

0o3a5068 768x512pke fix flux plakat netre 01