Eredményes nyári vizsgaidőszakon vannak túl a Partiumi Keresztény Egyetem, Óvó- és tanítóképző szakon idén és tavaly végzett hallgatói

Mind a tanári versenyvizsgán, mind a közoktatásban maradáshoz szükséges véglegesítő vizsgán kimagasló eredményekkel büszkélkedhetnek a nálunk végzett hallgatók. Íme a számadatok:

  1. Tanári versenyvizsga: Hallgatóink vizsgaeredményei átlagosan egy ponttal jobbak, mint a többi Bihar megyei vizsgázóé, az idei óvónői versenyvizsga eredmények 1,5 pontos különbséget mutatnak a mieink javára. Mindkét szakterületen a legjobb eredményt PKE-s hallgató érte el, s az első 5-ből 4-en PKE-sek (1. ábra).
  2. Véglegesítő vizsga: A legjobb vizsgaeremény a megyében PKE-n végzett hallgató nevéhez fűződik (tanítóknál: 10, óvónőknél: 9,65), és átlagosan másfél jeggyel nagyobb jegyeket kapnak volt hallgatóink, mint mások (2. ábra).

Hasonlóan jól teljesítenek a Szatmár, Szilágy, Temes és Hargita megyében vizsgázóink is.
 

Hisszük, hogy mindaz az érték és minőség, amit itt a PKE Óvó- és tanítóképzőjében képviselünk, meghozza az eredményét. Büszkék vagyunk a nálunk végzett hallgatókra és várjuk a következő évfolyamokat is!
 

Jelentkezz te is a PKE, Óvó- és tanítóképző szakára, ha minőségi oktatásban szeretnél részesülni!

1. ábra: Versenyvizsga eredmények 2015 és 2016

 

2. ábra: A véglegesítő vizsga eredményei 2016-ban (az első PKE-s évfolyam)

 

kep