ANTI COVID-19 pARTium projekt! Mert a munka nem ÁRT

A különböző élethelyzetekre sokan sokféleképpen szoktunk reagálni. Viszonyulásunk, viselkedésünk sok mindenről árulkodik. 

Az alábbi levelet, egyik - mindenkor aktív - munkatársamtól, Dr. Balázs Zoltán tanszékvezetőtől kaptam. Levelét személyes hozzájárulásával teszem közzé. Bár a levelében megfogalmazott felhívás szak specifikus, de a belőle áradó pozitív szellemiség és helyzetkezelés példamutató.

Dr. Pálfi József

rektor

Válságban vagyunk. Mindig a válságban és a krízisben ismerjük meg igazán egymást és magunkat, ilyenkor lehull minden maszk, habár most úgy tűnik, hogy mindenki a maszk mögé bújik.

A válság és a krízis után, amikor minden elcsendesül, vannak, akik győztesen jönnek ki és vannak akik vesztesen. Ha valaki vesztesen végez, akkor sem mindegy, hogy megpróbálta legalább menteni amit lehet, más az önértékelésünk a végén.

Jelen pillanatban az egyetemünk diákjai, polgárai szétszórtan vannak otthonaikban, falvaikban, városaikban. Próbáljuk meg összehozni ezt a szétszórt közösséget a mindenki által használt online térben. Használjuk ezt a virtuális teret a közösségünk építésére, a morálunk és összetartozásunk javára.

Ne csak az online oktatás töltse ki a mindennapjainkat, hanem az akadémiai közösségünk szervezése is. Megmutathatjuk most, hogy igenis egy szolidáris, összetartó közösség vagyunk, szembenézünk a kihívásokkal és nem futamodunk meg. Legyünk kreatívak és felelősek, most olyan helyzet van, amikor minden jó szándékra és energiára szükség van. Ha most megmutatjuk, hogy kik is vagyunk, később büszkén gondolunk majd vissza a helytállásunkra.

Fogjunk össze, építsük tovább közösségünket, ahogy eddig is tettük.

Minden tanszék és szak  találjon ki olyan kihívásokat az online térben, ami mozgásba hozza közösségünket és nem érezzük elzártan magunkat. A kreativitás és összetartozás ereje segít feloldani a bennünk lévő feszültséget.

Az első projekt:

ANTI COVID-19 pARTium projekt

mert a munka nem ÁRT 

Mutassuk meg a vírusnak, hogy habár koronája van, nem ő a király. 

Kedves Diákok, március 23-ától kezdődően két hétig egy online projektet indítunk, amelyben megmutatjuk egymásnak és a vírusnak, hogy habár bezárt a lakásokba, az élet és munkakedvünket nem vette el. Töltsetek fel rövid videókat, fotókat, giffeket arról, hogy hogyan dolgoztok otthon, hogyan készültök a vizsgákra, államvizsgára. Akinek két hét után a legtöbb facebook szavazata van, ő lesz a verseny koronázatlan királya és egy 300 Ron-os nyomtatási lehetőséget nyer a PKE Képzőművészet Szakától.

A videókat, fotókat, giffeket kérjük az irenekanyadi@partium.ro email címre, ahonnan majd felkerülnek a Képzőművészet Szak facebook oldalára.

90356506 246553799838312 893828749231915008 n