XXII. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szatmári szervezete, az Árpád Egyesület, a Szent-Györgyi Albert Társaság, az Erdélyi Magyar Ifjak Szatmár megyei szervezete, 2014. december 5-7 között rendezi meg a XXII. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny Kárpát medencei szakaszát.

A verseny célja a népköltészet és az egyetemes magyar irodalom népszerűsítése különös tekintettel a Magyarország határain kívüli magyar irodalomra. A verseny célja, anyanyelvünk ápolása, a tiszta szép magyar beszéd iránti igény felébresztése, illetve ébrentartása.

            Részvételi tudnivalók

  1. A  XXII. Gellért Sándor vers - és prózamondó versenyen azok a műkedvelők
    vehetnek részt, akik betöltötték 14. életévüket.
  2. A versenyző 2014. november 28-ig elküldi az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
    szatmárnémeti szervezetének címére jelentkezési lapját, az alábbi adatokkal: a versmondó neve, születési adatai, foglalkozása, pontos címe, telefonszáma, e-mail címe.  Kérjük, mellékelje a bemutatásra szánt irodalmi művek címeit és szerzőinek nevét.
  3. Egy-egy fellépés időtartama nem haladhatja meg a 10 percet, de nem lehet kevesebb 2 percnél.
  4. Útiköltséget nem tudunk megtéríteni. Kérjük a szavalókat küldő intézményeket, vállalkozókat, oktatási intézményeket, hogy támogassák a versenyzőket az utazási költségeik megtérítésével vagy részbeni támogatásával.A versenyzők szállását és étkezését ingyenesen biztosítjuk.

Levelezési címünk és elérhetőségeink: Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Szatmárnémeti, isz.440038,  Árpád (Vasile Lucaciu) utca 18. szám, telefonszámok: 0261-768110, Veres-

Kupán Enikő:  0762248663,

Székely Károly :  0740854126

e-mail: vereskupaneniko@yahoo.com

A XXII. Gellért Sándor vers-és prózamondó verseny irodalmi anyaga.

  1. Egy szabadon választott vers vagy próza a Magyarország határain kívüli magyar irodalomból.
  2. Egy szabadon választott vers vagy próza az egyetemes magyar irodalomból, amelybe beletartozik mind a Magyarország határain kívüli magyar irodalom, mind a népköltészet minden műfaja.

Díjazás

            Az első három helyezett versmondó pénzjutalomba részesül, a versenyzők által legjobbnak tartott, valamint legtöbb közönségszavazatot összegyűjtő szavaló könyvcsomagot nyer. Ezen kívül felajánló intézmények, vállalkozók, magánszemélyek, szervezetek ajándékainak kiosztására kerül sor.