A Föld kamerája - 24 órás FilmMaraton - Videópályázat a környezettudatos gondolkodásért

Készíts videót 24 óra alatt, digitális video kamerával, mobiltelefonnal, DSLR digitális fényképezőgéppel, vagy tábla PC-vel!

2014. április 15-16.

Készíts videót 24 óra alatt, digitális video kamerával, mobiltelefonnal, DSLR digitális fényképezőgéppel, vagy tábla PC-vel!

Olyan korban élünk, amelyben a digitális videó mindenütt jelen van. A vizualitásnak központi szerepe van világunkban, minden a látványra épül. A fiatalabb generációk, akik már beleszülettek a gyors technikai fejlődésbe, szinte összenőttek a mobiltelefonnal, a digitális videofelvételek készítésére alkalmas eszközökkel és az internet használatával. Közülük sokan szívesen alkalmazzák az önkifejezés eszközeként a video készítést.

Meggyőződésünk, hogy a Föld kamerája elnevezésű játék időszakában elkészülő rövidfilmek, - azok video-megosztó portálokon történő elhelyezésével - sokak számára válnak elérhetővé, tanulságossá, oktató - nevelő hatásúvá.

Hiszünk abban, hogy a játék ösztönzi a környezettudatos gondolkodás és a környezetért felelős magatartás terjedését.

A játék időpontja 2014. április 15-16.

Megnyitó és sajtótájékoztató (élő online televíziós közvetítés) : 2014. április 15. (kedd) 10 óra

Helyszín: PTE Illyés Gyula Kar, Szekszárd

Forgatási időszak: 2014.április 15. 10 óra - 2014.április 16. 10 óra között.

A filmek beküldési határideje 2014. április 16. (szerda) 10.

Eredményhirdetés és sajtótájékoztató (élő online televíziós közvetítés) 2014. április 16. (szerda) 14 óra

Helyszín: PTE Illyés Gyula Kar, Szekszárd

Jelentkezési lap

A VERSENY LEBONYOLÍTÁSA

FELADAT

Készíts egy maximálisan 60 másodperces rövidfilmet! Videódban hívd fel a figyelmet arra, hogy a jövőért felelősséget érző magánemberek, odafigyeléssel, tudatos energiafelhasználással, környezettudatossággal, mit tehetnek a Föld megóvásáért. A filmekhez témák szabadon választhatók.

NEVEZÉS

Jelentkezés (regisztráció) a verseny megkezdése előtt, 2014. április 15. 10 óráig.

A stábok, akár egyszemélyesek is lehetnek. Nevezési díj és korosztályi megkötés nincs!

FORGATÁS 

Forgatási időszak: 2014.április 15. 10 óra - 2014.április 16. 10 óra között.

A kiírásban megadott időszakban, 24 óra alatt kell elkészíteni, egy maximum 60 másodperces, kreatív, szellemes, társadalmi célú videót.

A film forgatásánál digitális kamera, videokamerás mobiltelefon, tábla PC vagy kameraként működő fényképezőgép egyaránt használható.

A versenyfilmekhez, a szervezők megadnak 3 elemet, melyből a versenyző stáboknak, a filmjükhöz legjobban illeszthető (szabadon választott), 1 elemet kötelezően bele kell forgatni az alkotásba. A kötelező elem, április 15-én, 10 órakor, a rajt pillanatában jelenik meg.

FILM BEKÜLDÉSE

Az elkészült videódat, a verseny megkezdését követően, legkésőbb 24 órával,

2014. április 16. 10 óráig kell elküldeni a verseny szervezőinek.

Videód feltöltéséhez regisztrálj a www.youtube.com weboldalon. Csatornádra töltsd fel videód. Ezt követően, a feltöltésekor kapott videó URL-jét, a feltöltött videód linkjét küldd el a játék szervezői címére. Videód, a YouTube, adatvédelmi beállítások szerint NYILVÁNOS legyen.

FONTOS TUDNIVALÓK!

Felvételek kizárólag a játék ideje alatt készülhetnek, az előforgatást a versenyszabályzat tiltja.
A beküldött filmben csak jogtiszta zenék és 2014. április 15-án, 10 óra után felvett, jogtiszta, eredeti, videó felvételek szerepelhetnek.

A kötelező elem kihagyása, automatikus kizárást jelent a versenyből!

ZSŰRIZÉS

Az interneten beérkező filmekre a felkért zsűritagok külön - külön adják le szavazataikat és azt a szervezőbizottság összesíti. A zsűri tagjai személyesen Szekszárdon, illetve az interneten keresztül élő online kapcsolatban vesznek részt a munkában.
Az értékelési szempontok között fontos az ötlet eredetisége, és a társadalmi célú reklámfilmes elemek hatásos, meggyőző használata.

DÍJAZÁS

I. helyezett: 50.000 Ft. értékű ajándékutalvány

II. helyezett: oklevél és tárgyjutalom

III. helyezett: oklevél és tárgyjutalom

A játék ideje alatt előadás PTE Illyés Gyula Karán:

2014.április 16. 10 óra

Minden, amit a video-filmezésről tudni akarsz!

Előadás a legkorszerűbb filmezés lehetőségeiről, az új szoftverekről, és arról, hogyan áll össze filmmé a kreatív tudás és a modern technika.

Előadó: Vadócz Péter, alkotóműhely vezető, rövidfilmes, akinek "Colorful EU" (Színes Európa) című rövidfilmje lett a nyertese a Cannes-i Fesztivál MIPCOM - Mobile & Internet TV Awards-LEGJOBB MOBILTELEFONNAL FORGATOTT FILM (Best Film Shot on a Mobile Device) kategóriáját.