Változatos Alumni programok a második félévben

A tavaly ősszel indult PKE Alumni program a Partiumi Keresztény Egyetemen végzett öreg diákoknak (alumni) szól. Fő célkitűzése, hogy a végzettek az egyetem befejezése után is egy olyan közösség tagjai legyenek, amely segíti őket karrierjük építésében. 

Az idei év programkínálatában szerepelnek képzések, előadások és találkozók is, a tanévet pedig egy bál zárja majd.

Gyere vissza és mesélj!

A program célja

A Gyere vissza és mesélj! pályaorientációs találkozók sorozata, ahol az egyetemre visszahívott öregdiákok mesélnek jelenlegi hallgatóknak élettapasztalataikról, az egyetem elvégzése után felmerülő lehetőségekről és kihívásokról. 

Az előző félévben történt

2014. december 3.

Az első Gyere vissza és mesélj! a képzőművészet, az angol, a német és a filozófia szakok kirepült diákjait hozta újra össze jelenlegi hallgatókkal. Minden szakról egy-egy öregdiák mesélt arról, hogyan indult el a szakmai fejlődés útján miután kilépett az egyetem falai közül, milyen buktatókkal találkozott, és hol tart most az önmegvalósítás és szakmai karrierjének építésében.

Képző szakról Németh László és Ercsei Zsolt grafikusok mutatkoztak be, angol szakról Szabó Csaba Zoltán doktorandusz, filozófia szakról Farkas Kinga, a Vacsifészek projekt kitalálója és működtetője, illetve Horváth István a Partiumi Magyar Művelődési Céh (PMMC) igazgatója, német szakról pedig Mike Szomor Abigél lelkipásztor mesélt az érdeklődőknek arról, milyen módon tudta hasznosítani az egyetemen szerzett tudást.

Sajtócikk az eseményről: Letöltés

Képek az eseményről:  ITT

Második félévben következik

Április 8. – Gyere vissza és mesélj! a Nyílt Napon

A Nyílt Napra fiatal pályakezdők jönnek majd vissza mesélni – most kivételesen nem jelenlegi hallgatóknak, hanem az egyetemre látogató középiskolásoknak – arról, milyen volt PKE-s diáknak lenni, illetve hogyan tudtak elhelyezkedni frissdiplomásként. 

Április 20-26. – Gyere vissza és mesélj! a Partiumi Egyetemi Napokon (PEN)

A PEN egy teljes hetet felölelő rendezvénysorozat, ahol minden szak saját szaknapok keretén belül mutatkozik be. Erre az alkalomra a közgazdaságtudományok, társadalomtudományok, és a zenepedagógia szakon végzettek képviselőivel lehet majd találkozni.

Július 9-12. – Gyere vissza és mesélj!  a Szabadságfeszten

A főként fiatalokat  megszólító rendezvényen is bemutatkozik majd a Gyere vissza és mesélj! Az érdeklődők személyesen is beszélgethetnek majd olyan fiatal, végzett PKE-s diákokkal, akik tapasztalataikat megosztva segítségükre lehetnek a pályaválasztásban.

Képezd magad!

A program célja

A tapasztalatcserén kívül egy másik fontos célkitűzés az öregdiákok folyamatos továbbképzésének, fejlődésének támogatása. Ilyen céllal jött létre a Képezd magad! programsorozat.

Az előző félévben történt

2014. november 9. – Zenei játékok

Az első félévben a zenész végzettek szerezhettek új ismereteket a Zeneművészeti Tanszék szervezésében sorra kerülő Zenei játékok foglalkozás keretén belül. 

Második félévben következik

2014. február 28. – Pszichodráma önismereti csoport

A pszichodráma iránt érdeklődők egy több hónapon át tartó képzésen vehetnek részt, amelynek bemutató, ingyenes alkalmára kerül sor február 28-án.

Facebook esemény

2014. március 7-14. – Projektmenedzser képzés

Egyediségüknél fogva a projektek teljesen eltérő és gyakran új kihívások elé helyeznek egy-egy menedzsert.  Az egyre nagyobb teret hódító projektek amennyi lehetőséget tartogatnak, annyi veszélyt is rejthetnek magukban, ha nincsenek jól menedzselve. A főként közgazdasági területen dolgozó, vagy eziránt érdeklődő alumni diákoknak szóló képzés célja betekintést nyújtani a projektek világába.

Facebook esemény

2014. március 18. – Dr. Balogh Klára családterapeuta és pasztorálpszichológus előadása:  A nő és a férfi felelőssége és lehetősége a párkapcsolati illetve családi életciklusokban

Dr. Balogh Klára a Magyar Családterápiás Egyesület elnöke, család- és pszichoterapeuta. A pszichoterápián belül a rendszerszemléletű egyéni terápiák mellett a család- és párterápia a fő területe. Oktatási tevékenységet is folytat: 1994 óta közreműködik a DOTE hallgatóinak pszichológiai oktatásában, valamint párhuzamosan a posztgraduális családterapeuta képzésben és szupervízióban is részt vesz.

Facebook esemény

Április 20-26. – Partiumi Egyetemi Napok (PEN) – fotó workshop

A PEN egy teljes hetet felölelő rendezvénysorozat, ahol minden szak saját szaknapok keretén belül mutatkozik be. A képzőművészet szak programjai között egy fotóművész workshopjára várjuk majd vissza a képzőművész végzetteket.

Június 27. – I. Partiumi Alumni Bál

Az I. Partiumi Alumni Bálra első alkalommal várjuk majd vissza szaktól és évfolyamtól függetlenül mindazokat, akik az elmúlt 25 évben a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói voltak.

A programok alumni diákok számára ingyenesek, vagy kedvezményes áron elérhetőek, jelentkezni az ifireferens.partium@gmail.com címen lehet.

Az Alumni közösség Facebook oldala: Partiumi Keresztény Egyetem Alumni Közösség