Nyílt nap 2019

Pke nyilt nap2019 web 01

 


Összefoglaló a 2018-as Nyílt napról

Dsc 0682A Partiumi Keresztény Egyetem minden évben lehetőséget nyújt a középiskolásoknak az egyetem közelebbről való megismerésére, ezt a célt szolgálja a Nyílt nap nevű rendezvényünk.

Idén március 27-én került sor az esemény megrendezésére, amelyre hazai és határon túli középiskolák diákjai és tanárai egyaránt eljöttek. Változatos és színes programok várták az idelátogatókat, emellett pedig lehetőség volt az egyetem vezetőségének, épületeinek, szakjainak , tevékenységeinek megismerésére.Dsc 0689

A Nyílt nap reggel 9:00-kor a regisztrációval kezdődött, amelyet a díszteremben tartandó megnyitó követett. A diákok hallhatták Dr. Pálfi József rektor úr köszöntő beszédét, illetve egy rövid tájékoztatót az Erasmus és Makovecz ösztöndíjakról. Ardelean Tímea, Erasmus koordinátor beszámolt egyetemünk új lehetőségeiről is, miszerint a következő tanévben a program keretében már Európán kívüli országokba is ellátogathatnak diákjaink.

A programismertető után a középiskolások a szakok tevékenységein vehettek részt.Dsc 0743

Szociális munka szakon a „Történelem a társadalomról” nevű pályázat eredményhirdetése, Dr. Jávoriné Erdei Renáta interaktív bemutatója, Dr. Kiss János és Dr. Pásztor Rita előadásai várták az idelátogatókat. Szociológia szakon Dr. Székedi Levente szakismertetőjét hallhatták, majd Dr. Pásztor Ritával pályaorientációs foglalkozást tartottak. A foglalkozás lényege, hogy a diákok érdeklődési körét kielemezte jutottak el az általuk preferált szakmához, s ahhoz keresték meg a megfelelő képzést.

Dsc 0753A Német nyelv és irodalom szak is gazdag tevékenységlistával várta a diákokat, a Metropolen c. tanulmányi versenyen, a Here I stand nevű kiállításon és ismeretterjesztő játékban lehetett részt venni, illetve meghallgathatták a PKE diákjainak élménybeszámolóját.

Dsc 0880

Az Angol nyelv és irodalom szak a Winter is/isn`t coming és a Wild Wild Guess-for Quizophiles nevű játékos vetélkedőkkel várta az odalátogatókat.

Magyar nyelv és irodalom szakon játékos anyanyelvi vetélkedőn lehetett részt venni Szilágyi-Varga Zsuzsa oktatónk vezetésével.

A Tanítóképzős tanáraink a már korábban meghirdetett esszé- és plakátpályázat eredményhirdetésére, Mozdulatművészeti bemutatóra és tréningre invitálták a         középiskolásokat.Dsc 0834Dsc 0810

 

 

 

 

 

 A Zene és Képzőművészet szakok iránt érdeklődők a Disz_harmónia verseny eredményhirdetésén és díjkiosztóján vehettek részt, amelyet a szakokon belüli workshopok követtek.

A Közgazdaságtan szakra látogatók Kulcsár Viktória Négy lépés a hivatásod Dsc 0848megtalálásához- Bevezetés a karrierválasztásba című pályaorientációs tréningjét hallhatták.

A programok közt, illetve után a diákok az új épületben felállított szakok standjainál érdeklődhettek a felvételi menetéről, a kollégiumról, a továbbtanulásról. A standokon lévő kellemes hangulathoz a Csillagocska együttes zenélése is hozzájárult.

Az eseménydús délelőttöt az Arany János Kollégiumban tartott közös ebéd követte, majd András Előd és György Botond erdélyi humoristák fellépésével zártuk a napot.

Ezúton is köszönjük szépen az iskoláknak, tanároknak, diákoknak a Nyílt napon való részvételt! Jövőre is szeretettel várjuk az egyetemünk iránt érdeklődőket!

Dsc 0936