Kórusok Éjszakája a Partiumi Keresztény Egyetemen

2023. november 25-én második alkalommal került megrendezésre Nagyváradon a Kórusok Éjszakája.

A Partiumi Keresztény Egyetem és a Csíkszerda Egyesület szervezésében létrejött rendezvényre érkezők  4 helyszínen 7 kórus minikoncertjeit hallgathatták meg.  

08

Az esemény istentisztelettel kezdődött, melyen dr. Pálfi József lelkész, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora osztotta meg ünnepi gondolatait. Az istentiszteletet követően a kórusok villanásszerű bemutatkozására került sor, majd a koncertekre.

06

A közösen eltöltött délután az örömzenélés jegyében telt. A Magyarországról, Kolozsvárról, Távol-Keletről és Nagyváradról érkező kórusok változatos programjaiban helyet kaptak komoly- és népzenei, valamint kortárs művek; ázsiai és karibi dallamok, popzenei és skandináviai ihletésű kórusdarabok is, így mindenki megtalálta a hozzá legközelebb álló stílust.

04

Az esemény kezdeményezője, dr. Tóth Árpád, aki a Csíkszerda megalapítója és a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója. Hitvallása, hogy a közösségi éneklés, mint örömforrás, mindenki számára elérhető, és ezt a gondolatot emberközeli, rendhagyó pedagógiai módszerekkel népszerűsíti.

09

A tartalmas, zenei élményekkel teli délután a PKE Dísztermében zárult a közönség és a kórusok közös éneklésével. 

07