Ballagtak a PKE hallgatói

Szombaton elballagtak a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) hallgatói. A hagyományos ballagás mellett idén egy különlegességet is tartogatott ez a nap, a ballagás után az Arany János Kollégium udvarán ünnepélyesen felavatták Arany János szobrát.

Idén több mint 300 ajakról csendült fel a Gaudeamus, ennyien ballagtak alap- és mesterképzésről. A szakok külön búcsúztatója után kezdődött az istentisztelet az újvárosi templomban, ahol többek között felszólalt Szomor Abigél iskolalelkész, Kató Béla erdélyi püspök, Tőkés László, a Pro Universitate Partium Alapítvány kuratóriumának elnöke és az egyetem rektora dr. Pálfi József is, aki a prédikációt is mondta. Az útravaló üzenetek mellett az egyetemi kórus is fellépett Kovács Gábor vezetésével, valamint a diákok hagyományos kulcsátadására is megtörtént.

A harmadévesek részéről Rajos-Dézsi Nikolett valamint Varga Zétény búcsúztak, a másodévesek képviseletében pedig Torkos Márk Erik és Mali Izabella búcsúztatták a ballagókat, majd az érdemoklevelek átadása után kezdődött Arany János szobrának avatása.

A szoboravató programja a rossz idő miatt némileg módosult, az ünnepi beszédeket nem az udvaron, hanem az újvárosi református templomban hallgatthatták meg az összegyűltek. Az ünnepi beszédek után vonultak ki a ballagók, oktatók és a meghívottak a szoborhoz, melyet dr. Pálfi József és Tőkés László leplezett le.

Vincze- Nagy Anikó

 

Forrás:

http://www.reggeliujsag.ro/ballagtak-a-pke-hallgatoi/

ballagtak a pke hallgatoi 1