Szakmai kirándulás Budapesten

Budapesti szakmai kiráduláson vettek részt a Partiumi Keresztény Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudámyi Karának gazdasági szakokon tanuló hallgatói.

2022. április 7-én, csütörtökön reggel 7 órakor elindultunk az egyetem elől, délre már oda is értünk Budapestre. A Magyar Nemzeti Bank és a PADME alapítvány jóvoltából megebédeltünk a Tabáni Kakas vendéglőben és utána elindultunk a Budai Várnegyedbe. A Budai Vár udvarában megtekintettük a csodás Mátyás-kutat a Hunyadi udvarban, Savoyai Jenő lovasszobrát, a Halászó gyerekek kútját, Senyei Károly alkotását, illetve megtekintettük  a nagy Turul-szobort. Ezután a Budai vár Savoyai teraszáról egy mesebeli, csodás kép tárult elénk a Dunáról, Budapestről és a város emblematikus épületeiről, amit sok fényképpel, meg is örökítettünk. Mindezekután a Vármúzeumot látogattuk meg idegenvezető segítségével, ahol a középkori várpalotát mutatták be nekünk. A Vármúzeum meglátogatása után elindultunk, hogy megtekintsük a Budai Várnegyed további  nevezetes épületeit: a Sándor-palotát, a Budavári siklót, a Karmelita kolostort, a Mátyás-templomot, a Szentháromság-szobrot, a Halászbástyát és Szent István magyar király lovasszobrát. A Halászbástyánál a ismét egy csodás kép tárult a szemünk elé a Dunáról, Budapestről és az Országházról, ahol nagyon sok képet készíthettünk.

Köszönjük a Partiumi Keresztény Egyetemnek, a Magyar Nemzeti Banknak és a PADME alapítványnak a támogatást és a kirándulás megszervezését és lebonyolítását.

Veres Dávid-Gábor

Menedzsment szak, II. Évfolyam

Nagyvárad, 2022. április 8.

Img 7668Img 7672Img 7707Img 7722Img 7732Img 7734Img 7741

forrás: menedzsment.partium.ro