Reneszánsz most - online konferencia

Mit üzen számunkra most a reneszánsz? Élnek-e még azok az eszmék, amelyek biztosították ennek a nagyszerű európai kultúrának a kibontakozását, Firenzétől Nagyváradig? 

Bízunk-e még az ember alkotó erejében, abban, hogy a régiek nagysága újjá tud születni korunkban? A művészetben elfogadjuk-e még azt a művészi kánont, amit a reneszánsz nagy mesterei fektettek le? Mit tanultunk tőlük, és miben távolodtunk el? Milyen kapcsolatokat fedezhetünk fel az akkori képi fordulat és napjaink képi fordulata között? Bízunk-e még benne és tudunk-e tenni azért, hogy városunk újból Boldog Várad, Felix Civitas legyen? A világjárvány után látunk-e lehetőséget az újrakezdésre, az újjászületésre? A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszéke konferenciát szervez Reneszánsz most címmel 2020 nov. 20-án. Arra invitáltuk kollégáinkat, hogy reflektáljanak a fenti kérdésekre, vagy bármilyen más, a reneszánsz kortárs hatásaira vonatkozó aspektusra.

A konferenciát lehet online követni, előzetes regisztráció alapján. Regisztrálni a következő linken lehet, legkésőbb 24 órával az esemény előtt: https://forms.gle/ZaUbe2cgcrnTwgei7.
Az online esemény előtt a regisztrált érdelődőknek emailben linket küldünk.

renesz nsz

forrás: mt.partium.ro