Rektori körlevél - Koronavírus tájékoztatás

Kedves Kollégák! Kedves Hallgatók!

Az új koronavírust (SARS-CoV-2, Severe Acute Respiratory Syndrome - súlyos heveny légúti tünetegyüttes vírusa) Kínában azonosították 2019 végén. A 2020. március 9-i adatok szerint a világon 111363 koronavírussal fertőzött egyént tartanak számon, melyből 12000 igazolt megbetegedést Európa 38 országában regisztráltak.

Az egyetemi közösség egészségének megőrzése érdekében kérjük a kollégákat, hallgatókat, hogy a higiénés szabályokat tartsák be. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy az arcmaszk használata nem előzi meg a fertőzést, hanem a viselése abban segít, hogy ne terjessze a vírust tüsszentéssel vagy köhögéssel. 

Az Egészségügyi Minisztérium rendelkezése szerint, azon személyek, akik piros veszélyességi zóna településein jártak, 14 napra az országban kijelölt kórházakban kerülnek kötelező orvosi karanténba, a sárga zónából érkezettek pedig 14 napos otthoni karanténra kötelezettek. A veszélyességi zónákra vonatkozó információk az Országos Közegészségügyi Intézet honlapján ezen a linken találhatók.

covid

Ugyanakkor ajánljuk az egyetemi közösség tagjainak, hogy gondolják át a hivatali út/mobilitással/utazással kapcsolatos terveiket és utazás előtt tájékozódjanak arról, hogy az utazás célállomásán jelent-e meg az új koronavírus fertőzés (SARS-CoV-2).

Amennyiben a hivatali út/mobilitás/utazás nem tűr halasztást, akkor az országba való visszaérkezést követően a Megyei Közegészségügyi Igazgatóságok által javasolt kérdőívet kell kitölteni, és elektronikusan eljuttatni a kari/rektori hivatali e-mail címre.

Az alkalmazott űrlap az alábbi linkről tölthető le:

chestionar-aeroport-romana

Nagyvárad, 2020. március 10.

 

Tisztelettel,

Dr. Pálfi József egyetemi tanár                                                   

rektor