PKE részvétel a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia

A hallgatói tudományos élet egyik legjelentősebb eseményének számított az idén 36. alkalommal megszervezett Országos Tudományos Diákköri Konferencia, melyen a Partiumi Keresztény Egyetem Hallgatói idén is szép számmal képviselték egyetemünket. Intézményünk minden tanszékéről indultak versenyzők, összesen 5 szekcióban, 4 városban.

Img 20230420 135641

A Humán Tudományi Szekcióban különdíjazott lett Lakatos Emília-Katalin, néprajz: társadalomnéprajz tagozatban. A Debreceni Egyetemen tartott Társadalomtudományi Szekcióban 8 jelenlegi és korábbi hallgatónk is bemutatta kutatását, közülük Oláh Mirjám második helyezést ért el, míg Hunyadi (Csokmai) Irén Imola különdíjban részesült. Mindkettejük dolgozata a szociális munka, szociálpolitika témakörét fedte le.

Img 20230421 154209

A Művészeti és Művészettudományi Szekcióban résztvevő Bodi Mátyás-László zenei alkotás és előadás: kortárs zene tagozatában bemutatott szerzeményével a dobogó második helyét foglalhatta el. 

343465299 148052594737078 6090820025009618524 n

Az észak-komáromi Közgazdaságtudományi Szekción egy alkotópáros, Fazekas Réka és Füleki Sándor Botond pályamunkája kapott kiemelkedő értékelést, ezzel tagozatuk különdíját megkapva.

received 206087832161859

Külön kiemelve három ügyes hallgatónk pedig a Tanulás- és Tanításmódszertani - Tudástechnológiai Szekcióban mutatta be pedagógiához kötődő munkáját, melyek részünkről is dicséretet érdemelnek.

Pedások 2

Összességében a témák változatossága mindenki számára érdekes volt, a szabadidős programok pedig üdítő kikapcsolódást nyújtottak az előadások közötti izgulás leküzdésére. Mindegyik konferenciáról büszkén térhettünk haza, hallgatóink sikerei mellett sok emlékkel, élményekkel gazdagodva.

Img 20230420 130805

Ezúton is gratulálunk mindenkinek, további sok sikert pályájuk során!

 

Élménybeszámoló

Idén a HTDK-nak, vagyis a TDK határok nélkül programnak köszönhetően több hallgatónk és oktatónk is eljuthatott az általuk választott szekciókba megfigyelőnek. Alábbiakban Csomos Csilla-Éva beszámolója olvasható:

Számomra hatalmas élmény volt eljutni a szlovákiai Észak-Komáromba. Korábban sosem jártam ott, így maga a város is lenyűgöző volt, amit a külön programok során megtekinthettünk. Lehetőségünk volt kisvasutas városnézésre, várlátogatásra, sporttevékenységekre, strandolásra és óriásjátékok kipróbálására is. A szervezők nagyon figyeltek arra, hogy a „kötelező” programok mellett jusson időnk a kikapcsolódásra, ismerkedésre is. Kulturális programokon is részt vehettünk, melyek közül a legfontosabbnak a borkóstolót emelném ki. Itt egy asztalnál ültünk mind, akik a PKE-ről jöttünk, így oktatóink és mi fiatalok nagyon családias hangulatban töltöttünk együtt az esténk. Volt lehetőségünk ismerkedni másokkal – de ami nekem többet jelent –, hogy egymással is.

Az előadások közül természetesen a PKE hallgatóit dicsérem, nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk, színvonalas prezentációknak lehettem tanúja. Összességében a témák köre szerteágazó volt, szinte minden közgazdasággal kapcsolatos területet lefedtek, néha csak ámultam a címet olvasva, hogy mennyire ötletes és aktuális témával álltak elő az indulók. Nem volt könnyű dolga senkinek.

Köszönöm a lehetőséget a HTDK-nak és a Partiumi Keresztény Egyetemnek! Gratulálok a helyieknek, nagyszerű programot sikerült összeállítaniuk, sikeres eseményt tudhatnak maguk mögött! Szívből gratulálok a résztvevőknek!