Oscar-díjra jelölt film a PKE-n

január 26-án, 17 órától a díszteremben

Január 26-án, 17 órától Enyedi Ildikó, Testről és lélekről című nemrég Oscar-díjra jelölt filmjét vetítik a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A jegy ára felnőtteknek 10 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 5 lej. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

 

Rendező: Enyedi Ildikó

Forgatókönyvíró: Enyedi Ildikó

Operatőr: Herbai Máté

Zene: Balázs Ádám

 

Szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Schneider Zoltán, Nagy Ervin, Tenki Réka, Bata Éva, Jordán Tamás, Békés Itala, Mácsai Pál

 

243374 testrol es lelekrol