Medgyaszay István építőművész munkásságáról szóló vándorkiállítás érkezik Nagyváradra

Megnyitó: június 1-én, délután 6 órától.

Június 1-én, délután 6 órától a Partiumi Keresztény Egyetem emeleti kiállítóterében nyílik meg Medgyaszay István építőművész munkásságát bemutató vándorkiállítás.

A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata 2017 szeptemberében konferenciával és kiállítással emlékezett meg Medgyaszay István építőművész munkásságáról születésének 140. évfordulója alkalmából. A 2018-ban is folytatódó programsorozat keretein belül a kiállítás határon túli és külföldi helyszíneken is bemutatásra kerül a Nemzeti Kulturális Alap Építőművészeti Kollégiumának jóvoltából.

A kiállítást, melynek védnökei védnökei a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ, Nagyváradon kívül Bukarestben, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Resicabányán is bemutatásra kerül.

A nagyváradi kiállítást dr. Keserü Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész nyitja meg. Köszöntőt mond dr. Pálfi József a Partiumi Keresztény Egyetem rektora.

Az Magyar Művészeti Akadémia felajánlásából Duló Károly Medgyaszayról szóló narráció nélküli 5 perces rövidfilmet is megtekinthetik a megnyitóra látogatók.

A tárlat 2 héten át lesz megtekinthető, naponta 8 és 20 óra között.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

medgyaszay istvan 1