India – Élménybeszámoló és Layanda koncert

November 26-án 18 órától a PKE dísztermében

November 26-án kerül megrendezésre a Partiumi Keresztény Egyetem és a PMMC szervezésében az „Élet Indiában” című utazási beszámolóra. 
Részt vesznek Szabó Réka, Catalina Mos és Kányádi Iréne, a PKE diákjai és oktatója, akik október 31. és november 8. között Romániát képviselték a „Narrative Movements” és „Prema” szervezésében megrendezett „Golden Thread” című nemzetközi táborban. 

Az előadás során az érdeklődők berekintést nyerhetnek India hétköznapjaiba és kulturális életébe egyaránt. Bemutatják a tábor alatt készült munkákat és a Rabindranath Tagore által alapított, Visva Bharati nevezetű jeles indiai egyetemet.

Ezt követően pedig a Layanda zenekar koncertjére kerül sor, melynek énekese egyetemünk volt hallgatója, Fodor Réka.

A Layanda zenekar magyar és indiai zenei alapokon, valamint az improvizáción nyugvó világa formabontó módon próbálja megtalálni a világ zenei párhuzamait. 
Az együttes tagjai sajátos módon kapcsolódnak a Magyarországon kívüli kulturális színtérhez.
2016-ban együtt koncerteztek a világhírű Pandit Rajeev Janardan szitárművésszel és Estas Tonne gitárossal is, valamint elkészítették a Rupa Butikja című egész estés dokumentumfilm zenéjét.

Az együttes koncertjein tradicionális dalok találkoznak közel keleti ritmusokkal, mindez nagy ívű improvizációkkal fűszerezve. 
Az 5 tagú együttes 5 zenei diplomával rendelkezik 3 földrészről és már meghívást kapott az Egyesült Államokba és Mexikóba is.
A zenekar tagjai:

Fodor Réka - ének,udu, cajón
László Lilla fúvós hangszerek
Tóth Szabolcs - szitár
Ölvedi Gábor darbuka, def, riq, tapan
Kovács Andor gitár

Dsc0475523756246 10208874309369615 169738930 nDsc04727