Erősödő hollandiai partnerkapcsolatok

2022. május 17 - 20 között dr. habil. Maior Enikő rektorhelyettes asszony hollandiai felsőoktatási intézményeket látogatott meg. Az intézmények képviselőivel történő találkozók során együttműködésekről tárgyaltak.

Rektorhelyettes asszony a Zwolle-i Viaa Christian University of Applied Sciences, az Ede Christian University of Applied Scences (CHE), valamint a Gouda-i Driestar Christian University vendége volt.

A felsőoktatási intézmények együttműködésének egyik alapja, hogy módszereiket tekintve, a haladó szellemiség mellett helyet kapnak a keresztény értékek is. Mivel a PKE is hasonló szemléletmódot vall magáénak, fontosnak tartja, hogy a nemzetközi kapcsolatok erősítésével értékteremtő, az oktatás fejlesztését célzó, közös projektekben vegyen részt, hogy hallgatói számára lehetőséget biztosítson hollandiai egyetemek workshopjain történő részvételre. A foglalkozások során, a közös fejlődés jegyében, a keresztény szemlélet és a tudományos szempontok összehangolására is sor került.

Úgy a hollandiai partneregyetemek, mint a nagyváradi PKE célja, hogy a fiatalokból tudatos, képzett és a keresztény értékrendet hitelesen képviselő értelmiségi váljon. A partnerségi kapcsolatok által az intézmények, egymást erősítve, biztosítanak lehetőséget a fejlődésre.

driestar2