ELSTARTOLT AZ ARANYMETSZÉS KUTATÁS

Aranymetszés 2019 címmel a Kárpát-medencei magyar doktoranduszok helyzetéről szóló kutatást kezdeményeztek a magyarországi és határon túli magyar doktorandusz szervezetek.

A Romániai Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szövetsége, a Téka Szlovákiai Magyar Fiatalok Tudományos és Kulturális Társulása, a Momentum Doctorandus Kárpátaljai Magyar Doktoranduszok Szervezete, a Vajdasági Magyar Doktoranduszok és Kutatók Szervezete, valamint a Doktoranduszok Országos Szövetsége által közösen végzett, szociológus és más társadalomtudományi szakértők bevonásával zajló kutatás a doktoranduszok elégedettségét, pálya- és jövőképét kutatja.

 

A kutatás egyik legfontosabb célja, hogy az eredmények alapján a kutatócsoport javaslatokat fogalmazzon meg a Kárpát-medencei doktori képzések színvonalának javítására, illetve a 2013-as Aranymetszés 2013 – Kárpát-medencei magyar doktoranduszéletpálya-vizsgálattal való összehasonlítás révén rámutasson az egyezésekre és különbségekre, feltárja a folyamatokat, trendeket és azok okait.

 

Az Aranymetszés 2019 kutatás az alábbi linken érhető el és tölthető ki: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Aranymetszes2019

Aranymetszés 2019 4