Amplitúdó 2.0 - hangtechnikai képzés

Iratkozási időszak: január 20 - február 6 a Művészeti tanszék titkárságán.

 

 

A kétheti rendszerességgel tartandó előadássorozat és az ezt magába foglaló műhelymunka egy elméleti és gyakorlati tudás elsajátítási lehetőségét kínálja fel az érdeklődőknek. A hang ismerete, ennek tudatos használata egy olyan eszköztárat biztosít a képzés résztvevőinek, amely nem csak utómunkálati és felvételezési szituációk esetében hasznos, hanem a hangot illető dramaturgiai és esztétikai funkciókban is segít tájékozódni. Animációs zörejezés, hang dizájn, zenei alkalmazás, és hangkeverés mellett megismerkedünk egyéb hangfelvételi és utómunkálati eljárásokkal is. A műhely jelentős részében gyakorlati feladatokkal lesz lehetőség kipróbálni az elsajátított technikákat. 

 

Tevékenységek:

- technikai és fogalmi alapok elsajátítása

- hang alkalmazása a mozgóképes médiumban (film, animáció, installáció)

- hangfelvételek készítése, hangvágás, utómunkálati alapismeretek elsajátítása

- foley, zörejek felvétele, hangzásvilág

- hangvágó szoftverek

- hangi dramaturgia

- zene keverés

 

Ár: 

      PKE tanszék hallgatóinak 200 euró

      külsősöknek 350 euró

 

Kezdés: március 20.

 

Iratkozási időszak: jan. 20 - febr. 6 

Iratkozni a Művészeti tanszék titkárságán. 

e-mail: mt@partium.ro

Városháza u. 27

Kérdések: iszlaijozsef@gmail.com

 

            Az Amplitúdó egy olyan műhely jellegű képzés lehetőségét ajánlja fel az érdeklődőknek, amely részletesen foglalkozik a hangvágás, keverés, és felvételezés gyakorlati és elméleti oldalával. A képzés résztvevőit fel fogja készíteni különböző feladatkörök elvégzésére, különböző eszközök ismeretére, de ugyanakkor az esztétikai és dramaturgiai minőségeiben is körüljárja a hangi utómunkálatokkal kapcsolatos tevékenységeket.

            Gyakorlati szinten a résztvevők animációs, mozgóképes anyagok hangvilágát építhetik újra, zörejek felvételezési körülményeit próbálják ki, párbeszédet rögzítenek, és alapvetően mind olyan szituációkat vehetnek figyelembe, amelyek átgondolt hangi megoldásai hasznosak lesznek elkövetkező munkáik megvalósításában. Az ezt kísérő elméleti rész fogalmi és esztétikai területeken is segít tájékozottságot nyújtani, mindezeket átívelve egy igen hasznos szoftverismereti képzéssel.

            Iszlai József mozgóképes, színházi, zenei, és installációkat érintő tapasztalatait egy két heti rendszerességgel történő, három hónapba foglalt folyamatban fogja átadni a Partiumi Keresztény Egyetem keretein belül.

        

amplitudo2pon0 01