A PKE ad otthont a Partiumi Módszertani Oktatási Központnak

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) március 28-án avatta fel a Partiumi Módszertani és Oktatási Központjának új székhelyét, mely a PKE Zárda utcai épületében kapott helyet.

A Partiumi Módszertani és Oktatási Központ székhelyének elköltözése az egyemre a PKE és az RMPSZ között két éve született együttműködés eredménye. Az új iroda mellett ezentúl a Partiumi Keresztény Egyetem Zárda utcai épületében található könyvtár ad majd helyet az oktatási központ 2500 könyvet és 1500 folyóiratot tartalmazó állományának is.

Az avatóünnepségen Horváth Gizella rektorhelyettes asszony és Burus Siklódi Botond, az RMPSZ elnöke írt alá megállapodási szerződést az iroda és a könyvtár használatáról. Az iroda hétfőtől csütörtökig 15-18 óra között tart majd nyitva, míg a könyvtár hétköznap 8-16 óra között látogatható.

A Partiumi Módszertani Oktatási Központ fő feladatai közé tartozik a partiumi és bánsági terület pedagósusainak oktatási folyamataiban való segítségnyújtás, együttműködés, dokumentálás, információnyújtás, szakmai fórumok működtetése, továbbképzések szervezése, valamint a pedagógusok ötleteinek felkarolása és értékelése.

(A kép forrása: reggeliujsag.ro)