A Partiumi Keresztény Egyetem II. Karok Közötti Bajnoksága

2022.05.24-én második alkalommal rendezték meg a Partiumi Keresztény Egyetem Karok Közötti Bajnokságot. Négy sportágban, 71 alap - és mesterképzős hallgató mérte össze tudását. Az eseménynek a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum adott otthont. A sakknál és az asztalitenisznél a résztvevőket csapatban és egyénileg is díjazták.       

Sakkban Balla János négy győzelmének köszönhetően a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar csapata nyerte el az első helyet. Egyéniben Szász István második, míg Nagy Ferencz Norbert harmadik helyen végzett.  

A nőknél a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar sikerével zárult az asztalitenisz csapatbajnokság. A nőknél egyéniben, Kosztándi Kincső végzett az első helyen, Béres Emese a második, még Cseke Anett-Hannelore a harmadik lett. A férfiaknál a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar diadalmaskodott. A férfi egyéni asztalitenisz bajnokságon a döntő játszmában Nagy Szilárd legyőzte Nagy Ferencz Norbertet, míg a bronzérem Birtalan Szilárd-Józsefhez került. Az asztalitenisz vegyespáros döntőjében a Fehérvári Lorand-Zsolt és Kosztándi Kincső duó 2 – 0-ra legyőzte, a Cozak Mihály-György és Puskás Beáta-Bernadett alkotta együttest, míg a bronzérem Hengye Anasztáziához és Badon Dávidhoz került.

Kosárlabdában a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar női csapata fölényesen 23 – 7-re győzött a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar válogatottja ellen. A legeredményesebb kosárlabda-játékosnak nyolc ponttal Fazekas Réka bizonyult.  

Férfi labdarúgásban a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar együttese 8–7-re legyőzte a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar csapatát. A gólkirályi címet három-három rúgott góllal Bege Zoltán és Mikloș Mark nyerték el.                              

Img 5280Img 5250Img 5263