Arany János Kollégium

Honlap​
kollegium.partium.ro


arany janos kollegium

Arany János

Az Arany János Kollégium célja az egyetemi és egyházi kollégiumi szellem megerősítése és az evangéliumi szeretet jegyében méltó otthonról gondoskodni a tanuló ifjúság számára, akik a keresztény erkölcsi normákat magukra nézve elfogadják és betartják. Hallgatóink számára nyugodt tanulási körülményeket biztosítva igyekszünk sajátos lehetőségekkel kiegészíteni tanintézetünk oktató és nevelő munkáját, ezáltal lehetővé tenni az egymás szeretetére és megbecsülésére alapozott közösséggé való formálódást valamint a szabadidő hasznos eltöltését.

A Partiumi Keresztény Egyetem – mely az egységes magyar egyetemi hálózat része – egyre jobban növekvő hallgatói létszáma szükségessé tette az Arany János Kollégium átalakítását, tetőtér-beépítését és felújítását, valamint egy új épületszárnnyal való bővítését. Így a Romániában elsőként létrejött, egyházi hátterű akkreditált alapítványi magyar egyetem diákjai 2001 őszétől jelentősen javult körülmények között élhetik közösségi életüket a keresztény értékrend szerint. A keresztényi életvitelnek részei a hetente megtartott bibliaórák és áhítatok. A Kollégium szabályzata lehetővé teszi az itt lakó diákok érdekképviseleti szervezetének kialakítását azért, hogy a Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezetével karöltve szórakozást és kikapcsolódást jelentő rendezvényekkel (alkalmi és ünnepi események) színesítsék a bentlakók életét.

arany janos kollegium epulete

A Kollégium összesen 196 diák számára biztosít lakhatási körülményeket. A Kollégiumi Szabályzat alapján a tanulmányi eredmények és/vagy a szociális helyzet alapján lehet valaki a Kollégium lakója. A Kollégium minden évben szállást biztosít a felvételi ideje alatt a felvételiző diákok számára.

A szobák két-, három- és négyágyasak, kényelmes, modern bútorokkal berendezve. Két vagy három szobának van egy közös fürdőszobája két mosdókagylóval, zuhanyzóval, WC-vel. Tanulószobák biztosítják minden diák számára a nyugodt tanulási körülményeket. Az intézmény saját étkezdével rendelkezik, ahol naponta akár 300 személy részére biztosítjuk a napi háromszori étkezést.

A nyári szünidő hónapjaiban (július-augusztus-szeptember) csoportos vagy egyéni szállást kereső diákok és turisták elszállásolását és csoportos étkeztetését is vállaljuk. Kollégiumunk Étkezdéjében (130 férőhelyes) és egyetemünk előadótermeiben (300, 70, 50, 30 férőhelyes tantermek) ugyanakkor helyet és egyéb szolgáltatásokat tudunk nyújtatni különböző szakmai konferenciáknak és rendezvényeknek, családi ünnepségeknek (lakodalmak, keresztelők stb.) és programoknak.

Arany János Kollégium


​Elérhetőségek

Cím: RO 410209 Oradea, str. Primăriei, nr. 36

Dohi Aliz, kollégiumi ügyintéző (szállás)
Telefon: (+40)-745-640-305 vagy (+40)-259-439-931
E-mail: ajk@partium.ro