Tovább erősödik a kapcsolat a szakmával a Partiumi Keresztény Egyetem közgazdász képzésein

Egyre több lehetőségük van a Partiumi Keresztény Egyetem közgazdász hallgatóinak arra, hogy az egyetemi évek alatt gyakorlati tudást és tapasztalatot szerezzenek, ami ma már elengedhetetlen feltétele a munkavállalásnak.

 

Nemzetközi turisztikai foglalási rendszer
A Közgazdaságtudományi Kar olyan megállapodást kötött, melynek eredményeként a turisztika szakos hallgatók ezután már az egyetemen megtanulják kezelni az egyik világviszonylatban legelterjedtebb foglalási rendszert, ami nagy előnyhöz juttatja az itt végzetteket az elhelyezkedésben. Ezt a nemzetközi rendszert széles körben használják a turizmusban, például szálloda, repülő vagy akár vonat járatok foglalását teszi lehetővé világszerte. Romániában a Partiumi Keresztény Egyetemen kívül csak két másik egyetem használhatja ezt a szoftvert. Az egyetem hallgatói vizsgát tehetnek a foglalási rendszer használatából, amely révén nemzetközileg elismert bizonyítványt szerezhetnek. 


Szakmai gyakorlat külföldön (is)
Minden képzési programunk esetében egyre több szakmai tapasztalatot szereznek a hallgatók. Fontos lépést jelentett ebben a tanévben az a megvalósított szakmai gyakorlatot elősegítő egyetemi projekt, melynek keretében az egyetemisták a képzésnek megfelelő, specifikus szakmai gyakorlatot teljesíthettek, kereskedelmi bankoknál, közintézményeknél és kereskedelmi vállalatoknál úgy hazánkban, mint Magyarországon. 

Az Erasmus+ program keretén belül a közgazdász hallgatók külföldi, ösztöndíjjal támogatott nyári szakmai gyakorlaton vesznek részt Európa szerte. Egyre több partnerkapcsolat áll a minőségi képzés szolgálatában, több esetben magyarországi partnerek ajánlanak fel a hallgatók számára szakmai gyakorlati lehetőséget. 

Annak érdekében, hogy a hallgatók a megszerzett tudásukat sikeresen alkalmazzák, tapasztalatcserékre és vállalatlátogatásokra került sor. Az utóbbi években a Nagyváradi Ipari Parkban, a Samsung alkatrészeket gyártó Shinheung gyárba és Magyarországon a kecskeméti Mercedes-Benz gyárba, a Pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúrába, a Budapesti Turisztikai Kiállításra látogattak el, mely igazi élményt jelentett számukra.
Az alábbi kép a közgazdász hallgatók márciusi látogatása a 39. Budapesti HUNGEXPO Turisztikai Kiállításon készült.

Állásajánlatok a végzős közgazdászoknak
Egyre több olyan vállalat keresi fel a Közgazdaságtudományi Kart, akik a Menedzsment, Turisztika illetve Bank és pénzügy szakterületen végzett hallgatóknak kínálnak fel állásokat.  A hallgatók pályaorientációs tanácsadások keretén belül kapnak segítséget az egyetem részéről a megfelelő munkahely, munkakör kiválasztásához, megtalálásához. 
A szakról, az egyetemről, a 2016/2017-es tanévben meghirdetett képzésekről, a helyek számáról valamint a felvételi időpontokról a www.partium.ro honlapon kaphatnak az érdeklődők bővebb felvilágosítást.

 

kep 2