László Hajnalka egyéni tárlata a PKE-n

A megnyitóra 2017. március 31-én, pénteken, 18 órától kerül sor

Folytatódik az a kiállítássorozat, amely a Partiumi Keresztény Egyetem Képzőművészeti szakán végzett művészeket mutatja be. A mostani alkalommal László Hajnalka képzőművész egyéni tárlata nyílik 2017. március 31-én, (péntek) délután 6 órától, a Partiumi Keresztény Egyetemen. A kiállítást Kányádi Iréne művészettörténész, egyetemünk oktatója fogja megnyitni. 

László Hajnalka, erdélyi születésű képzőművész és reklámgrafikus munkáit letisztultság, tömörség, minimalista megoldások jellemzik. Alkalmazott grafikái, digitális fotómanipulációi egyaránt kiforrott, karakteres művészről árulkodnak, aki gyakran ösztönösen, automatikus reflexekként hozza létre többnyire síkszerű kompozícióit. Egyszerűen fogalmaz, lényegre törően, ami nem zárja ki, különösen a reklámgrafikai munkáknál, a dekoratív megoldásokat – geometrikus formákból építkező vagy gyakran szecessziós növényi ornamentikát idéző textúra használatot –, illetve az időnként vibrálóan élénk színkezelést, amely ellensúlyozza, oldja képeinek sötét, komor tónusait. Ugyanakkor gyakran a leheletfinom megoldások vagy vonalhasználat eredményezi ugyanezt a hatást, szemben a nagy kiterjedésű felületek mély tónusaival. És itt nem csak a kontraszt hangsúlyos, hanem az arány, a nagyon koncentrált, ugyanakkor elegáns, jól kijelölt ellenpontozás – talán éppen ettől igazán hatásosak alkotásai. Témáit tekintve László Hajnalka szívesen és szinte kizárólagosan az emberi testtel foglalkozik, annak képi lehetőségeivel, kortárs megközelítés-módjaival. Gyakran nagy történeti távlatokba nyúl vissza, ismert kompozíciókhoz vagy például Magritte-ot idéző, szürreális kérdéseket fogalmaz újra, tálal hatásosan. - Túros Eszter művészettörténész

Mindenki szeretettel várnak a szervezők: a Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszéke.

A kiállítás április 26-ig lesz megtekinthető.

17434778 1483759748332754 8090123011275944913 o