Karácsonyi ünnepség

December 13-án, este 19.00 órától kerül sor a hagyományos karácsonyi együttlétünkre melyre mindenkit szeretettel várunk.

„Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. 1Jn4,9

 

Kedves Diákok, Tanárok és Munkatársak!

A karácsonyi „tündérország” minden egyes szereplőjével és mozzanatával egyetlen örök üzenetet közöl. A betlehemi jászol, a kisded, Mária, József, az angyalok, a pásztorok, és mindaz, amit mi teszünk hozzá az ünnepi fények, illatok, ízek és dallamok mind azt súgják: az Isten szeret és ezzel a szeretettel éltetni akar!

És mi nem tehetünk mást, minthogy belátjuk, nagy szükségünk van a Szeretetre. A gépet az elektromos áram, az üzemanyag hajtja, az embert a szeretet. Adventi lázas készülődésünk leginkább arról szól, hogy lehetőleg mindent előteremtsünk ahhoz, hogy bár néhány napra a szeretet és a békesség hangja erősebb legyen otthonunkban, mint a reánk telepedő fáradtság, közömbösség, sérelem.

A családi kör mellett a legfontosabb életterünk a kollegiális munkaközösség, amelyben napjaink tekintélyes részét töltjük. A szeretetre, megértésre való áthangolódás itt is éppoly szükséges, mint otthonainkban. Mit tehetünk ennek érdekében? Egyszerűen annyit, hogy közösséget vállalunk egymással és az ünnep Szerzőjével.

Ennek szellemében szeretettel hívlak és várlak Benneteket december 13-án, este 19.00 órától a hagyományos karácsonyi együttlétünkre, melynek meghívóját lennebb olvashatjátok!

Szeretettel,

Szomor Abigél egyetemi lelkipásztor

 

„Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást.” 1Jn4, 11

egyetem karácsony