Ingyenes Arcanum Digitális Tudománytár a PKE-n

2015. május 18. és 22. között ingyenesen lehet használni az Arcanum Digitális Tudománytárat a PKE-n

A Partiumi Keresztény Egyetemen 2015. május 18. és 22. között ingyenesen használható az Arcanum adatbázis.

Az ARCANUM Digitális Tudománytár egy Interneten keresztül hozzáférhető, folyamatosan bővülő számítógépes adatbázis, amely kétrétegű PDF-eket és keresőprogramot tartalmaz. Az adatok előállítója és a szoftver fejlesztője, üzemeltetője az ARCANUM Adatbázis Kft. Az adatbázis jellemzően folyóiratokat, évkönyveket, periodikumokat és könyveket tartalmaz.

A rendszer felhasználója korlátozás nélkül használhatja a rendszer keresőjét, szabadon böngészheti a dokumentumok tartalomjegyzékét. A PDF-ek megjelenítése előfizetés ellenében lehetséges, bár az ARCANUM promóciós célokból időnként ingyenes hozzáférést is biztosít.

Az Arcanum  Adatbázis KFT. jóvoltából 2015. május 18. és 22. között a PKE-n (az egyetem internethálózatán keresztül), egy hétig ingyen lehet használni az  ARCANUM DIGITÁLIS TUDOMÁNYTÁR néven futó adatbázist. Figyelembe véve, hogy a digitális tartalmak majd minden tudományterületet felölelnek, egyedi lehetőséget nyújt mindazok számára akik éppen valamilyen kutatásban érdekeltek.

Elérhetősége: http://adtplus.arcanum.hu/en

Hangsúlyozni kívánjuk, hogy fenti webcímen elérhető a frissen indított Hungaricana Közgyűjteményi Portál nevű adatbázis is, ez ingyenesen elérhető tartalomszolgáltatás.

Az ARCANUM Digitális Tudománytárról bővebben itt.

arcanum