Határon átnyúló együttműködés

Az erdélyi-partiumi és a magyarországi felsőoktatás értékteremtő eredményességének növelése az egyik fő célja annak az együttműködési megállapodásnak, amely a Partiumi Keresztény Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között jött létre. 

A megállapodásról szóló dokumentumot dr. János Szabolcs, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora és dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora írta alá a budapesti Ludovika Campus főépületében.

Az eseményen dr. Patyi András elmondta, hogy az együttműködés a kapcsolatok minél szorosabbra fűzése mellett a két egyetem oktatói és egyéb szellemi kapacitásának összehangolását szolgálja, illetve nagy hangsúlyt fektet a közös oktatási és tudományos tevékenységre.

partiumi egyuttmukodes 680 451 s

Dr. János Szabolcs kiemelte, hogy nagyon ígéretes együttműködésre számít a két egyetem között. A Partiumi Keresztény Egyetem rektora hozzáfűzte, hogy a két egyetem közötti kapcsolat nem újkeletű: már voltak közös programjai a két felsőoktatási intézménynek, amelyek véleménye szerint jól megalapozták az együttmunkálkodást. 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem küldöttsége 2013-ban tett intézményi látogatás keretében vette fel a kapcsolatot a Partiumi Keresztény Egyetemmel. Ezt követően tavaly októberben az NKE tizenöt hallgatója egy négynapos tehetséggondozó programon vett részt Nagyváradon, a romániai magyarságnak az 1989-es változások utáni első önálló, akkreditált egyetemén.