A vizuális nevelésről

Tudományos konferencia és művészeti kiállítás

2018. május 11-12.

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen immár 15 éve működik a képzőművészeti szak, és az itt végzett több mint 200 grafikus, képzőművész elsősorban Erdély különböző pontjain járul hozzá munkájával környezetünk humánusabbá tételéhez.

15 éves fennállása alkalmával a nagyváradi képzőművészeti szak tudományos konferenciát és művészeti kiállítást tervez, amelyre elsősorban az erdélyi középiskolákban rajzot, művészettörténetet, esztétikát, vizuális kultúrát oktató kollégáknak szeretnénk lehetőséget nyújtani egy közös fórumon való megmutatkozásra, tapasztalatcserére. Az eseményt szakmai platformnak szánjuk: lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy az esztétikai nevelésben, vizuális környezetünk kialakításán munkálkodó szakemberek találkozhassanak, és szakmai párbeszédet folytassanak.

A konferencia védnöke: dr. Ujvárossy László professzor, a képzőművészeti tanszék alapítója. A tudományos konferenciára 15 perces előadással várjuk a kollégákat, amelyben a művészi vagy vizuális nevelés kérdéseire, a kortárs művészet jelenségeire, a vizuális kultúra problémáira reflektálnak.

A kiállításon saját munkákkal lehet jelentkezni (grafika, festészet, kerámia, szobrászat, installáció, animáció, videó, stb.)

JELENTKEZÉS A KONFERENCIÁRA

A 150-250 szavas kivonatokat és egy néhány soros, maximum fél oldalas bemutatkozó szöveget a szerzőről a partium_art@partium.ro e-mail címre lehet küldeni február 15-ig.

JELENTKEZÉS A KIÁLLÍTÁSRA

A munka címét, tervét, leírását és egy néhány soros, maximum fél oldalas bemutatkozó szöveget a szerzőről a partium_art@partium.ro címre lehet küldeni február 15-ig. Egy személy mindkét eseményre jelentkezhet. Részvételi díj nincs. A konferenciához kivonatos füzetet, a kiállításhoz katalógust tervezünk kiadni. Lehetőségeink szerint és az igények függvényében a más városokból érkező kollégáknak szállást, étkezést biztosítunk. A résztvevő kollégáknak a két szervező intézmény által kibocsátott részvételi diplomát adunk. 

SZERVEZŐK

Partiumi Keresztény Egyetem, Művészeti Tanszék, Nagyvárad

Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége

2018konf javitott 01